Eteeriset öljyt hurmaavat tuoksullaan ja vaikuttavat mielialaan. Riippuen öljystä vaikutus voi olla nostattava, kohottava, rentouttava, juurruttava ja tähän hetkeen palauttava.

Usein eteeriset öljyt sopivat laimennettuna myös hajuallergioista kärsiville, toisin kuin synteettiset hajusteet.

Hajuaistin kautta tuoksut vaikuttavat aivoissa sijaitsevaan limbiseen järjestelmään. Limbinen järjestelmä osallistuu tahdosta riippumattomien toimintojen, mielentilojen ja motivaation säätelyyn.

Tuoksuissa mieli ohjaa oikeaan. Tarvitset sitä mikä kutsuu ja tuoksuu mielestäsi hyvältä.

Tuoksut ovat meissä hyvin syvällä. Vahvoihin muistoihin liittyy usein voimakkaasti myös tuoksut.

Kiinalaisesta näkökulmasta jokaiseen kiinalaisen lääketieteen mukaiseen elementtiin ja elimeen liittyy jokin aisti. Metallielementin Keuhkoon liittyy hajuaisti. Metallin elimenä Keuhkon tehtävä on olla vuorovaikutuksessa sisäisen ja ulkoisen välillä hengityksen kautta. Hengityksellä säätelemme hapen ja hiilidioksidin määrää sisäpuolellamme. Hengitys luo sillan ulkoisen ja sisäisen maailman välille.

Kiinalaisen lääketieteen teorian mukaan Metallielementtiin varastoituvat käsittelemättömät tunteet. Tuoksuilla voimme siis koskettaa syvällä sisällä olevia asioita.

Eteeriset öljyt valmistetaan höyrytislaamalla tai kylmäpuristamalla kasveista.

Yhden kilon tuottamiseen tarvitaan kasvia vajaasta sadasta kilosta jopa 5500 kiloon. Luonnollisesti öljyn hinta riippuu paljon tarvittavan raaka-aineen määrästä. Ruusun kukkia tarvitaan ruusun eteeriseen öljyyn 3500 – 5500 kiloa. Ruusu onkin kallein eteerinen öljy. Appelsiinin eteerisen öljyn valmistamiseen käytetään 80 – 200 kiloa appelsiinin kuorta. Appelsiini on yksi edullisimmista eteerisistä öljyistä.

Parfyymin rakenne

Parfyymiseokset rakennetaan useammasta öljystä. Öljyt jaetaan yleisesti kolmeen kategoriaan, ylä-, keski- ja alanuottiin tai vivahteeseen. Jokaisella ryhmällä on tietynlaisia ominaisuuksia tuoksun laadun, luonteen, havaittavuuden ja keston suhteen.

Ylänuottiin kuuluvat öljyt ovat tuoksultaan tuoreita, nostattavia, sitruunaisia, kevyitä, teräviä ja/tai tulisia. Niiden tuoksu leviää helposti ja ne huomataan seoksesta ensimmäisenä. Ylänuottiin kuuluvat öljyt haihtuvat myös nopeimmin pois. Ylänuotin tuoksuja ovat esimerkiksi sitruuna, greippi, laventeli, piparminttu ja kardemumma.

Keskinuottiin kuuluvat öljyt ovat kukkaisia, makeita, vihreitä ja mausteisia. Tuoksu on haihtuvuudeltaan keskiverto. Keskinuotin öljyillä on tasapainottavia ja harmonisoivia ominaisuuksia. Ne antavat lämpöä ja täyteyttä sekä sitovat yhteen öljyseoksen. Keskinuotin öljyt määrittävät eniten seoksen ominaisuutta. Keskinuottia kutsutaan myös sydännuotiksi, sillä se rakentaa öljyseoksen sydämen, keskuksen. Esimerkkejä keskinuotista ovat palsamipelargoni, kaneli, neilikka, meirami, inkivääri, tuoksuilangia ja myskisalvia.

Alanuotin öljyt ovat puumaisia, juurevia, sammaleisia, hitaasti haihtuvia, tummia, paksuja, staattisia ja savumaisia tuoksultaan. Ne luovat sekoitukselle syvyyttä, hohtoa ja loistoa rikasten sitä luoden läsnäolon tuntua. Alanuotin tuoksu havaitaan sekoituksesta viimeisenä ja se toimii tukea antavana keskinuotin öljylle. Alanuotin öljy viimeistelee sekoituksen. Esimerkkejä alanuotin öljyistä ovat vetiveriaheinä, setripuu, patsuli, laventeli (kuuluu sekä ylä- että alanuottiin) ja myskisalvia (kuuluu sekä keski- että alanuottiin).

Tuoksusekoitukseen käytetään eteeristä öljyä vain muutaman prosentin verran. Esimerkiksi 5 ml roll-on pulloon laitetaan 7 – 8 tippaa eteeristä öljyä yhteensä ja loput laimennusöljyä.

Valmistettua parfyymia voit käyttää hajuveden tapaan esimerkiksi kaulalle, ranteisiin, niskaan ja rintaan.

Eteerisen öljyn voit laimentaa myös alkoholilla, jolloin parfyymiä voi suihkauttaa niin hajuvedeksi kuin ilman raikasteeksi.

Parfyymipaja

Sekoita omat lempituoksusi!

45 min Parfyymipajan aika sisältää 5 kpl 5 ml roll-on pulloa valitsemillasi eteerisillä öljyillä ja laimennusöljyllä

Parfyymipajan hinta 50 € (sis. alv)

Lisäpulloja saat lisähinnasta (8 €/ 5ml roll-on)

Käytetyt eteeriset öljyt ja laimennusöljy ovat Young Livingin tuotteita.

Ota kaverit mukaan ja kustannukset jakautuvat!

Varaa tästä aika Parfyymipajaan!