Akupunktiolähde

Akupunktio Lähde – Paula Sagulin

Olen iloinen ja helposti lähestyttävä kolmen lapsen äiti. Omistauduin auttamiseen jo lähes 30 vuotta sitten, kun valmistuin kätilöksi Helsingin kätilöopistosta. Työskentelin kätilönä Taysissa ja Joensuun keskussairaalassa yli kymmenen vuoden ajan, ja lisäksi tein sairaanhoitajan eri työtehtäviä terveyskeskuksessa, ikäihmisten hoitoyksikössä ja keskussairaalan useilla eri osastoilla. Monipuolinen kokemus sairaanhoitajan ja kätilön tehtävissä toimimisesta loivat vahvan pohjan opiskella terveystieteiden maisteriksi, jonka ansiosta olin hoitotyön opettajana ammattiopistossa ja ammattikorkeakoulussa. Terveysalan kokemusta minulla on kaikenikäisten kanssa ja lukuisista Suomen kaupungeista, mutta enimmäkseen olen työskennellyt Joensuussa.

Terveysalan moniosaaminen täydentyi, kun ryhdyin tekemään klassista akupunktiota. Valmistuin hiljattain 3,5 vuotisesta Jyväskylän Akupunktioklinikan järjestämästä koulutuksesta. Tämän lisäksi kävin silkkiakupunktiokoulutukseni Espoon International School of Acupuncturessa. Akupunktio on hoitomuoto, jolla monet asiakkaani ovat saaneet apua vaivoihin. Teen rentouttavaa ja tehokasta klassisen suuntauksen akupunktiohoitoa Pohjois-Karjalassa. Toimipisteeni sijaitsee Joensuun keskustassa.

Mitä akupunktio on?

Akupunktio on Kiinassa kehittynyt hoitomuoto, jossa käytetään ohuita neuloja, tai neulattomana vaihtoehtona luomuvärjättyä silkkiä akupunktiopisteiden stimuloimiseen. Klassinen akupunktio toteutetaan yksilöidyn hoitosuunnitelman mukaan. Klassisessa akupunktiossa käytetään tavanomaista vähemmän neuloja, jotka asetetaan tarkoin valittuihin akupisteisiin. Kokonaisvaltaisen parantumisen vuoksi hoidossa käydään yleensä kuukauden välein. Silkkiakupunktion hoitoperiaate on samanlainen kuin neula-akupunktiossa, mutta siinä akupisteeseen vaikutetaan iholle kiinnitettävillä silkinpaloilla.

Tämä on linkin takainen teksti

 

Akupunktion toiminta perustuu akupisteiden stimuloimiseen, jotka sijaitsevat vartalon meridiaaneilla. Ne aktivoivat kehon omia hyvinvointimekanismeja, jotka auttavat saavuttamaan terveen kehon harmonian.

Kokonaisvaltaisuus on akupunktion ydinajatus. Terveessä kehossa vallitsee harmonia, joka auttaa jokaista osa-aluetta toimimaan oikein. Sairastuessa harmonia särkyy, ja kehoon tulee epätasapaino. Akupunktio on tekniikka, jossa akupunktiohoitaja stimuloi kehon akupisteitä tasapainon saavuttamiseksi. Yleensä käsittely tapahtuu muutaman sekunnin tai minuutin jaksoissa neuloilla, mutta käsittely voidaan toteuttaa myös muilla tavoin, kuten hieronnalla ja silkillä. Akupisteet sijoittuvat kehon kulkukanaville, meridiaaneille, joita pistelemällä vaikutetaan kanavien virtauksiin ja tavoitellaan kehon tervehtymistä.

Klassisessa akupunktiossa huomioidaan yksilö tarkemmin kuin tavanomaisessa muodossa. Siinä käytetään vain muutamaa neulaa, ja tarkoin valittujen akupisteiden vuoksi neuloja ei pidetä niin kauan kuin tavallisesti. Kehon palautumisen vuoksi hoitoväli on noin kuukauden. Silkkiakupunktion hoitoperiaate on samanlainen kuin neulallisessa muodossa, mutta siinä akupisteisiin vaikutetaan kiinnittämällä niihin silkinpaloja.

Miten akupunktio toimii?

Akupunktio vaikuttaa keskushermostoon, ja siten aktivoi kipulääkkeen tavoin toimivia biokemikaaleja, kuten endorfiineja ja valkosoluja, jotka aktivoituvat tietyissä vartalon osissa. Nämä kemikaalit ovat luonnollinen osa ihmistä, ja auttamalla niitä toimimaan oikein voi saavuttaa loistavia tuloksia hyvinvoinnille. Akupunktioon hyvin perehtyneet puhuvat qi-voiman vapaasta liikkumisesta meridiaanikanavilla, joka mahdollistaa elimistön prosessien oikeanlaisen toiminnan. On todettu että akupunktiolla on myönteisiä vaikutuksia vastustuskyvylle, verenkierrolle, hormonitoiminnalle, ruuansulatukselle ja kehon lämmönsäätelylle. Akupunktiopalveluita voivat käyttää kaikenikäiset, joko toisten hoitojen ohella tai erikseen. Tärkeintä on että hoito toimii, ja haittavaikutukset ovat erittäin harvinaisia.