Akupunktiolähde

Akupunktio Lähde – Paula Sagulin

Olen iloinen ja helposti lähestyttävä kolmen lapsen äiti. Omistauduin auttamiseen jo lähes 30 vuotta sitten, kun valmistuin kätilöksi Helsingin kätilöopistosta. Työskentelin kätilönä Taysissa ja Joensuun keskussairaalassa yli kymmenen vuoden ajan, ja lisäksi tein sairaanhoitajan eri työtehtäviä terveyskeskuksessa, ikäihmisten hoitoyksikössä ja keskussairaalan useilla eri osastoilla. Monipuolinen kokemus sairaanhoitajan ja kätilön tehtävissä toimimisesta loivat vahvan pohjan opiskella terveystieteiden maisteriksi, jonka ansiosta olin hoitotyön opettajana ammattiopistossa ja ammattikorkeakoulussa. Terveysalan kokemusta minulla on kaikenikäisten kanssa ja lukuisista Suomen kaupungeista, mutta enimmäkseen olen työskennellyt Joensuussa.

Terveysalan moniosaaminen täydentyi, kun ryhdyin tekemään klassista akupunktiota. Valmistuin 2018 3,5 vuotisesta Jyväskylän Akupunktioklinikan järjestämästä koulutuksesta. Tämän lisäksi kävin silkkiakupunktiokoulutukseni Espoon International School of Acupuncturessa. Akupunktio on hoitomuoto, jolla monet asiakkaani ovat saaneet apua vaivoihin. Teen rentouttavaa ja tehokasta klassisen suuntauksen akupunktiohoitoa Pohjois-Karjalassa. Toimipisteeni sijaitsee Joensuun keskustassa.

 

 

Mitä akupunktio on?

Akupunktio on kiinalaiseen lääketieteeseen pohjautuva hoitomenetelmä, jolla on hoidettu kehon ja mielen vaivoja jo tuhansien vuosien ajan.

Jokainen klassinen akupunktiohoito toteutetaan yksilöidyn hoitosuunnitelman mukaan, jossa otetaan huomioon sinun yksilöllinen terveydentilasi.

 

Mitä hoidossa tapahtuu?

Akupunktiolla hoidan niin kehon kuin mielen vaivoja mm. lihaksiin ja jänteisiin liittyviä ongelmia, päänsärkyä ja migreeniä, toistuvia vilustumisia, suolistovaivoja, arpia, raskausajan ongelmia ja kuukautisvaivoja.

Neulat asetetaan valittuihin akupisteisiin, jotka aktivoivat kehon omia hyvinvointimekanismeja. Nämä akupisteet kartoitetaan kuuntelemalla pulssia, joka antaa ajantasaista tietoa elimistön tilasta.

Klassisessa akupunktiossa käytetään vain muutamia neuloja.

Yleensä hoidossa käydään 3-4 viikon välein, joskus vaaditaan hoitoa useammin.

Herkille aikuisille ja lapsille tarjolla vaihtoehtoisesti lempeä ja tehokas silkkiakupunktio.

Ensimmäiseen hoitoon kuuluu haastattelu ja palvelutarpeen arviointi. Ensimmäinen hoitokerta on 75 min/kerta, seuraavat 45 min/kerta. Hoitopäivänä tulee välttää suurta rasitusta ja muita hoitoja.

Valittavana klassinen akupunktio, tai neulaton silkkiakupunktio.

Vanhemman hoidon yhteydessä vauvat ovat tervetulleita ilmaiseksi (alle 1v.) Tule yhdessä vauvasi kanssa.

Tämä on linkin takainen teksti

 

Akupunktion toiminta perustuu akupisteiden stimuloimiseen, jotka sijaitsevat vartalon meridiaaneilla. Ne aktivoivat kehon omia hyvinvointimekanismeja, jotka auttavat saavuttamaan terveen kehon harmonian.

Kokonaisvaltaisuus on akupunktion ydinajatus. Terveessä kehossa vallitsee harmonia, joka auttaa jokaista osa-aluetta toimimaan oikein. Sairastuessa harmonia särkyy, ja kehoon tulee epätasapaino. Akupunktio on tekniikka, jossa akupunktiohoitaja stimuloi kehon akupisteitä tasapainon saavuttamiseksi. Yleensä käsittely tapahtuu neuloilla, mutta käsittely voidaan toteuttaa myös muilla tavoin, kuten hieronnalla ja silkillä. Akupisteet sijoittuvat kehon kulkukanaville, meridiaaneille, joita pistelemällä vaikutetaan kanavien virtauksiin ja tavoitellaan kehon tervehtymistä.

Klassisessa akupunktiossa huomioidaan yksilö tarkemmin kuin tavanomaisessa muodossa. Siinä käytetään vain muutamaa neulaa. Kehon palautumisen vuoksi hoitoväli on noin kuukauden. Silkkiakupunktion hoitoperiaate on samanlainen kuin neulallisessa muodossa, mutta siinä akupisteisiin vaikutetaan kiinnittämällä niihin silkinpaloja.

Miten akupunktio toimii?

Akupunktio vaikuttaa keskushermostoon, ja siten aktivoi kipulääkkeen tavoin toimivia biokemikaaleja, kuten endorfiineja ja valkosoluja, jotka aktivoituvat tietyissä vartalon osissa. Nämä kemikaalit ovat luonnollinen osa ihmistä, ja auttamalla niitä toimimaan oikein voi saavuttaa loistavia tuloksia hyvinvoinnille. Akupunktioon hyvin perehtyneet puhuvat qi-voiman vapaasta liikkumisesta meridiaanikanavilla, joka mahdollistaa elimistön prosessien oikeanlaisen toiminnan. On todettu että akupunktiolla on myönteisiä vaikutuksia vastustuskyvylle, verenkierrolle, hormonitoiminnalle, ruuansulatukselle ja kehon lämmönsäätelylle. Akupunktiopalveluita voivat käyttää kaikenikäiset, joko toisten hoitojen ohella tai erikseen. Tärkeintä on että hoito toimii, ja haittavaikutukset ovat erittäin harvinaisia.